خبرگزاری فارس

فعال شدن 15 شعبه در محاکم تجدیدنظر تهران در آینده نزدیک

فعال شدن 15 شعبه در محاکم تجدیدنظر تهران در آینده نزدیک

مراسم تودیع و معارفه سرپرست دادگاه‌های تجدیدنظر استان تهران با حضور رئیس کل دادگستری استان تهران و جمعی از قضات و معاونان دادگستری استان، برگزار شد.

به گزارش گروه قضائی خبرگزاری فارس به نقل از رسانه و ارتباطات دادگستری کل استان تهران؛ صبح امروز (یکشنبه ۱۰ اردیبهشت) مراسم تکریم و تقدیر از عباس ذاقلی سرپرست دادگاه‌های تجدیدنظر استان تهران و همچنین معارفه غلامحسین چمن سرا به عنوان سرپرست جدید دادگاه‌های تجدیدنظر استان تهران با حضور علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران و جمعی از قضات و معاونان دادگستری استان در محل مجتمع قضایی غدیر برگزار شد.

علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه مجموعه تجدید نظر و افرادی که در این حوزه در حال خدمت هستند به عنوان پیشکسوتان و نخبگان دستگاه قضایی هستند گفت: جایگاه دادگاه تجدید نظر به عنوان یک مرجع عالی قضایی در استان از جهات مختلف قابل احترام و به عنوان مرجعی الگوساز است.

google-play
برای دسترسی سریع به اخبار برنامه "اخبارمن" را نصب کنید.

وی گفت: عملکرد همکاران قضایی در این دادگاه برای همه رده‌های قضایی از نظر علمی، کارکردهای قضایی ، کیفیت، کمیت، حیث رفتاری، اخلاق حرفه‌ای، تعهد و صداقت کار قضات به عنوان الگو و شاخص در دستگاه قضایی است.

رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: همکارانم در محاکم تجدید نظر استان، مسئولیت‌های متعددی در کسوت‌های مختلف عهده دار بودند و در دادسراها، محاکم، بخش‌های نظارتی و مدیریتی کار را تجربه کردند و امروز نیز در این جایگاه بسیار مهم و حساس به عنوان مجموعه‌ای که شان نظارتی و قضایی دارد، در حال فعالیت هستند.

نفس مسئولیت حاکی از موقت و گذرا بودن و به عنوان زنجیر در گردن انسان‌ها است القاصی گفت: مسئولیت‌هایی که هریک از ما داریم اعتباری و گذرا است و برای مدت زمان کوتاه که هر کدام از ما برای مدت معینی امانتی را بر دوش داریم و باید به نحو احسن و درست از آن صیانت و مراقبت کنیم و به خوبی نیز آن را تحویل دهیم؛ وی با ذکر تعبیری از سخنان مقام معظم رهبری(مدظله العالی) که فرمودند: مسئولیت‌ها شبیه زنجیری بر گردن انسان‌ها است که هنگام محاسبه در آخرت باید عملکردها را پاسخ دهیم.

رشد یک درصدی نرخ رسیدگی به پرونده‌ها در محاکم تجدید نظر استان تهران در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰وی با بیان اینکه آقای ذاقلی حدود 4 سال است که مسئولیت دادگاه‌های تجدید نظر را برعهده داشته است، گفت: باید به سهم خود از وی تشکر می کنم که یکی از قضات با اخلاق، امین و خوشنام مجموعه قضایی است و بابت عملکرد ایشان، حسن رفتار و اقداماتشان لازم است تا در این جلسه تقدیر و تشکر به عمل آید.

القاصی با بیان اینکه نرخ رسیدگی به پرونده‌ها در محاکم تجدید نظر استان تهران در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ یک درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: در سال گذشته نزدیک به ۴ هزار ۵۳۸ فقره موجودی پرونده ها و محاکم تجدید نظر کاسته شد.

فعال شدن حداقل 15 شعبه در محاکم تجدیدنظر استان تهران در آینده نزدیک

وی افزود: قضات شعب دادگاه‌های تجدیدنظر استان دلسوزانه و مسئولانه هر آنچه که در توان داشتند در جهت خدمت به مردم و تسهیل در امور به کار گرفتند و در تلاش هستیم برای افزایش اتقان آرا و کیفیت آرا و به لحاظ کم کردن حجم کار، تعداد 15 شعبه دیگر در محاکم تجدیدنظر استان فعال شوند و در آینده نزدیک این اقدام عملی خواهد شد.

وی با بیان اینکه بازرسی از دادگاه تجدیدنظر حاکی از نقاط قوت و تلاش همکاران در این مرجع قضایی است، گفت: انتظار داریم تا خود عزیزان برای رفع ایرادات و نواقص موجود اقدام کنند.

وی افزود: ایرادات و مشکلاتی وجود دارد و هیچ کسی نمی‌تواند ادعا کند بی‌عیب و بی‌نقص است، هنر مدیریت و هنر هیات بازرسی این است که خوبی‌ها، ویژگی‌ها و برجستگی‌های افراد در حوزه‌های علمی، تخصصی، کارهای جهادی و اقدامات خارج از ساعات اداری را به عنوان نقاط قوت و الگوهای مجموعه بازگو کند.

رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه نظارت و بازرسی به عنوان چشم بینا، آگاه باید شناخت کاملی از مجموعه های تحت نظارت را داشته باشد و زیبایی‌ها، خوبی‌ها و توانمندی‌های عزیزان را به صورت مناسب به تصویر بکشد و تبیین کند.

وی اظهار کرد: باید در جهت ارتقا، تکامل و پیشرفت مجموعه دستگاه قضایی تلاش کنیم چرا که کار ما مرتبط با خواست و مطالبات مردم بوده و امروز دست نیاز مردم به سوی عدلیه است و با کار و تلاش مضاعف باید پاسخگوی این مطالبه به حق مردم باشیم.

حضور قضات به لحاظ دور کاری باید به صورت و نحو متعارفی باشد

وی افزود: هیچ عبادت و کار خیری برتر و بالاتر از خدمت به مردم نزد خدا نیست لذا همه در حوزه خدمتی همین نگرش و نگاه را باید داشته باشند.

القاصی با اشاره به اهتمام قضات تجدید نظر به رسیدگی در پرونده های قضایی خارج از ساعات اداری و موضوع دورکاری قضات، گفت: لازم است در این رابطه از قضات تشکر کنیم و در گزارش ها و مشاهدات میدانی، اطلاع دارم بسیاری از همکاران پرونده‌ها را به منزل می‌برند و در روز های تعطیل نیز کار می‌کنند.

تاکید بر رسیدگی فوری به پرونده‌های خاص و مهم

رئیس کل دادگستری استان تهران از قضات تجدید نظر استان خواست تا به گونه ای تلاش نمایند تا اگر پرونده مهم و حساسی در شعبه وجود دارد به گونه ای تدبیر شود که اینگونه پرونده های خاص و مهم تجدید نشود چرا که با یک تجدید وقت در پرونده‌ای ممکن است حقوق صدها نفر تضییع شده و آسیب‌هایی را به دنبال خود ایجاد کند.

نسبت به بررسی پرونده‌های واحدهای تولیدی و صنعتی باید حساسیت ویژه‌ای لحاظ شود

القاصی گفت: نسبت به بررسی پرونده‌های واحدهای تولیدی و صنعتی به لحاظ شرایط خاص اجتماعی و انتظارات جامعه ، باید حساسیت ویژه‌ای لحاظ شود. وی با بیان اینکه بیش از ۴ هزار پرونده مسن در محاکم تجدید نظر استان تهران داریم که یکسال بیشتر از تشکیل آن پرونده می‌گذرد، گفت: باید این پرونده‌ها هر چه زودتر تعیین تکلیف شوند.

القاصی با اشاره به عنوان سال جاری و تاکیدات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و دستورات ریاست معزز قوه قضاییه گفت: پرونده‌هایی در محاکم تجدید نظر استان تهران داریم که مرتبط با بخش‌های تولیدی و واحدهای تولیدی و صنعتی هستند، که ضرورت دارد تا نسبت به این پرونده‌ها به لحاظ شرایط خاص اجتماعی و انتظاراتی که در جامعه نیز وجود دارد، حساسیت، دقت و با سرعت بیشتری تصمیم گیری شود.

ارجاعات در تجدید نظر استان تهران 30درصد بیشتر از میانگین کشور است

در ادامه این مراسم حاجی رضا شاکرمی قائم‌ مقام دادگستری استان تهران اظهار کرد: جایگاه تجدید نظر، جایگاه رفیع و ویژه‌ای است و در استان تهران حجم کار شعب تجدید نظر از میانگین سطح کشور بالاتر و در نتیجه تلاش همکاران نیز بیشتر است.

وی افزود: پس از ارزیابی و بازرسی از شعب دادگاه‌ تجدید نظر استان تهران، بیش از ۳۰ نفر از همکاران دادگاه های تجدید نظر استان، در سطح عالی ارزیابی شدند.

قائم مقام دادگستری کل استان تهران تصریح کرد: در محاکم تجدید نظر استان تهران حدود ۳۰ درصد ارجاعات پرونده‌ها از میانگین کشوری بیشتر است. وی با بیان‌ اینکه رسیدگی و تعیین تکلیف پرونده‌های مسن از اولویت‌های دادگستری کل استان تهران است، گفت: بخشی از اطاله دادرسی به موضوع کارشناسی مربوط می شود که باید ضمن قانونمندی در صدور قرار کارشناسی، باید صلاحیت تخصصی در موضوعات کارشناس محرز شود. وی با ارائه بخشی از گزارش نظارت های صورت گرفته از شعب تجدید نظر استان افزود: برخی از آرای ماهیتی به صورت قرار باقی مانده که باید این آرا نیز تعیین تکلیف شوند و از حالت قرار خارج شوند.

دادگاه تجدیدنظر استان تهران در جایگاه مطلوبی قرار دارد

عباس ذاقلی سرپرست سابق دادگاه‌های تجدیدنظر استان تهران با ارائه گزارشی در این مراسم گفت: آنچه که امروز در دادگاه‌های تجدید نظر اتفاق افتاده است و توفیقات حاصل شده با همکاری همکاران این مجموعه در مقایسه با وضعیت قبلی قابل ارائه و روشن است.

وی افزود: بیان اعداد و ارقام ظاهر کار است و انجام وظیفه، احقاق حق و خدمت به مردم اصل کار یک مسئول است. ذاقلی گفت: در حال حاضر دادگاه‌های تجدیدنظر استان تهران در نقطه مطلوبی قرار دارد و رخداد این وضعیت مطلوب در دادگاه تجدیدنظر استان تهران را مرهون زحمات همکارانم هستم و این موضوع محصول همدلی و تلاش تمامی همکاران در دادگاه های تجدید نظر استان تهران است.

در این مراسم با تقدیر از تلاش های صورت گرفته توسط عباس ذاقلی، غلامحسین چمن سرا، معاون قضایی رییس کل دادگستری استان تهران به عنوان سرپرست جدید دادگاه‌های تجدیدنظر استان تهران منصوب و معرفی شد.

چمن سرا در بیان برنامه های خود برای دادگاه های تجدید نظر استان تهران گفت: کاهش اطاله دادرسی، تسریع در تصمیم گیری در خصوص پرونده های مهم و مسن، توجه به همکاران دارای سوابق خدمتی بالا، تلاش در جهت اجرای برنامه های عملیاتی دادگستری کل استان تهران از جمله موضوعات و برنامه های مهم و قابل پیگیری در دادگاه های تجدید نظر استان تهران خواهد بود.

پایان پیام/