دیجیاتو

گوگل برای رفع اتهام ردیابی غیرقانونی موقعیت کاربران، جریمه 40 میلیون دلاری می‌پردازد

گوگل برای رفع اتهام ردیابی غیرقانونی موقعیت کاربران، جریمه 40 میلیون دلاری می‌پردازد

گوگل بار دیگر موافقت کرده است که برای حل‌و‌فصل‌کردن پرونده دیگری که به ردیابی غیرقانونی داده‌های موقعیت مکانی کاربران اشاره دارد، جریمه پرداخت کند.

گوگل با پرداخت جریمه 39.9 میلیون دلاری موافقت کرده است تا از این طریق بتواند شکایتی که غول موتور جستجو را به ردیابی موقعیت کاربران بدون اطلاع آن‌ها متهم می‌کرد، حل‌و‌فصل کند. براساس این شکایت، گوگل حتی زمانی که کاربران ویژگی ردیابی موقعیت مکانی خود را غیرفعال کرده بودند، از اطلاعات آن‌ها استفاده می‌کرده است و به همین دلیل ایالت واشنگتن، غول فناوری را به فریب کاربرانش متهم کرده بود.

«باب فرگوسن»، دادستان کل ایالت واشنگتن، اوایل سال گذشته میلادی پس از انجام تحقیقات خود، از گوگل به‌دلیل سوءاستفاده از داده‌های مربوط به موقعیت مکانی کاربران خود شکایت کرد. او در آن زمان گفته بود:

google-play
برای دسترسی سریع به اخبار برنامه "اخبارمن" را نصب کنید.

«گوگل حق مشتریان خود در واشنگتن درباره این موضوع را که می‌تواند داده‌های موقعیت مکانی حساس آن‌ها را ردیابی کند یا خیر، نادیده گرفته است، آن‌ها را در مورد گزینه‌های حفظ حریم خصوصی خود فریب داده و با چنین رفتارهایی سود کرده است.»

گوگل برای رفع اتهام ردیابی غیرقانونی موقعیت کاربران، جریمه 40 میلیون دلاری می‌پردازد

دادستان کل ایالت واشنگتن مدعی شد که گوگل حتی پس از اینکه کاربران گزینه «تاریخچه موقعیت مکانی» را در تنظیمات حساب خود غیرفعال کرده‌اند نیز به جمع‌آوری اطلاعات موقعیت آن‌ها ادامه می‌دهد. درواقع طبق این دادخواست، تقریباً کاربران نمی‌توانند از ردیابی موقعیت مکانی خود توسط گوگل جلوگیری کنند.

تغییراتی که گوگل باید اعمال کند

گوگل که اکنون با پرداخت جریمه موافقت کرده، متعهد شده است که از تغییرات مربوط به دستور دادگاه پیروی کرده و تنظیمات ردیابی موقعیت مکانی خود را شفاف‌تر کند. در بیانیه مطبوعاتی صادر‌شده از سوی ایالات واشنگتن، گفته شده است که گوگل زمانی که کاربران تنظیمات مربوط به موقعیت مکانی خود را خاموش یا روشن می‌کنند، باید اطلاعات اضافی را به آن‌ها نمایش دهد.

همچنین از شرکت مستقر در مانتین‌ویو، کالیفرنیا خواسته شده است تا اطلاعات مربوط به ردیابی موقعیت مکانی کاربران را به آن‌ها نشان دهد و جزئیات بیشتری را در مورد انواع داده‌های مکانی که جمع‌آوری می‌کند و نیز هدف خود ارائه کند.

این اولین‌باری نیست که گوگل به‌دلیل ردیابی غیرقانونی موقعیت مکانی کاربران جریمه پرداخت می‌کند. سال گذشته نیز غول موتور جستجو برای حل‌و‌فصل‌کردن پرونده‌ای مربوط به سال 2020 که در آن ادعا شده بود این شرکت به‌طور غیرقانونی داده‌های کاربران اندروید را برای تبلیغات هدفمند ردیابی می‌کند، جریمه تاریخی 85 میلیون دلاری را پرداخت کرده بود.