همشهری آنلاین

واکنش قوه قضائیه به ادعاهای ویدا ربانی و وضعیت رسیدگی پزشکی به او

واکنش قوه قضائیه به ادعاهای ویدا ربانی و وضعیت رسیدگی پزشکی به او

مدتی پیش بود که ادعاهایی در رابطه وضعیت نامناسب جسمانی ویدا ربانی در زندان و عدم رسیدگی پزشکی مناسب به این زندانی مطرح شد.

به گزارش همشهری آنلاین، مدتی پیش بود که ادعاهایی در رابطه وضعیت نامناسب جسمانی ویدا ربانی در زندان و عدم رسیدگی پزشکی مناسب به این زندانی مطرح شد.

در این ادعا مطرح شده بود که «خانم ربانی از حدود دو ماه پیش دچار سر دردهای شدید شده است، ولی مسئولین زندان با اعزام او به بیمارستان خارج از زندان مخالفت می‌کنند.»

google-play
برای دسترسی سریع به اخبار برنامه "اخبارمن" را نصب کنید.

با توجه به ادعای مطرح شده، جهت تنویر افکار عمومی خبرگزاری میزان موضوع را از دستگاه‌های ذیربط پیگیری کرد.

خبرگزاری میزان، براساس ادعاهای مطرح شده گزارشی از وضعیت کلی پزشکی این زندانی را منتشر کرد که نشان می‌داد، پیگیری‌های لازم برای انجام امور درمانی این مددجو انجام شده است.

همچنین بخش اصلی گزارش پرونده پزشکی این فرد که محرمانه بود، منتشر نشد.

برابر استعلامات انجام شده و پیگیری‌های خبرگزاری میزان، خانم ویدا ربانی سابقه استفاده از داروهای اعصاب و روان دارد. ربانی در داخل زندان توسط پزشک متخصص اعصاب و روان معاینه شده و برای وی انجام MRI تجویز شده است.

پس از تجویز MRI پزشک متخصص برای ویدا ربانی سازمان زندان‌ها بلافاصله برای دریافت نوبت از مراکز درمانی اقدام کرده تا مقدمات حضور وی در یک مرکز تصویربرداری فراهم شود.

پس از گزارش میزان درباره پیگیری وضعیت سلامتی این مددجو، وابستگان این فرد با انتشار پیام در فضای مجازی و خود وی با انتشار نامه سرگشاده از زندان به این خبر واکنش نشان داده و موضوع را تایید کردند.

اما خانم ربانی در نامه خود، ادعاهای دروغی را با عنوان «شنیده‌ها» در رابطه با وضعیت رسیدگی پزشکی به مددجویان مطرح کرده و اتهاماتی را به سازمان زندان‌های کشور وارد کرده است. وی مدعی شده افراد در زندان، هراندازه که قرص مسکن و آرام بخش بخواهند در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت.

این ادعاهای ویدا ربانی که مصداق اتهام‌زنی و دروغ‌گویی علیه ارکان رسمی کشور و یک سازمان ملی است، در رسانه‌های ضد انقلاب بازتاب داشت. برخلاف این ادعاها، وضعیت سلامت زندان به صورت ویژه از بدو ورود به زندان، در دوران محکومیت و تا پایان پیگیری و رصد می‌شود و در زندان‌های کشور تجویز هرگونه دارو (از جمله داروهای اعصاب و روان) براساس نظر و توصیه و تجویز پزشک صورت می‌گیرد.

کلیه مددجویان در بدو ورود تحت غربالگری سلامت جسمانی و سلامت روان توسط کادر درمان (پزشک و روانشناس) قرار گرفته و برای هر فرد پرونده سلامت جسمانی و شخصیت تشکیل داده می‌شود.

بر اساس وضعیت فرد مددجو، اظهارات، معاینات و ... اقدامات لازم برای این افراد صورت می‌پذیرد. در صورت وجود هرگونه بیماری جسمی یا مورد خاص مشاهده شده در زمان غربالگری، مددجو جهت معاینات و اقدامات درمانی تکمیلی به مرکز درمانی زندان ارجاع می‌شود.

یکی دیگر از اقدامات کادر درمان و روان‌شناسان فعال در زندان‌های کشور انجام غربالگری سلامت روان مددجویان جدیدالورود است که براساس وضعیت روحی و روانی مددجو، افراد مذکور تحت غربالگری سلامت روان قرارگرفته و مشاوره‌ها و مصاحبه‌های روان‌شناسی و ... انجام و پرونده سلامت روان برای این افراد تشکیل و در صورت نیاز جهت بررسی‌های بیشتر و اقدامات تکمیلی به پزشکان و متخصصین روانپزشک زندان‌ها معرفی و یا در صورت نیاز به مراکز درمانی خارج از زندان‌ها اعزام می‌شوند.

در خصوص مددجویان داخل زندان‌ها نیز در صورت نیاز مددجویان توسط پزشکان و متخصصین فعال در زندان‌ها ویزیت و اقدامات درمانی برای آنان صورت می‌پذیرد.

نکته مهم و قابل توجه اینجاست که تجویز هرگونه دارو بویژه داروهای اعصاب و روان فقط توسط پزشکان و متخصصین روانپزشک فعال در زندان یا مراکز درمانی خارج از زندان صورت می‌گیرد و تحویل داروهای اعصاب و روان تحت نظارت و کنترل توسط کادر درمان و براساس دستور پزشکان صورت گرفته و دارو در حضور نیروهای مراقب زندان‌ها برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده (براساس پروتکل‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)، تحویل زندانی داده می‌شود.

ویدا ربانی در بخش دیگری از ادعاهای خود به مرگ مرحومه یلدا آقافضلی اشاره کرده است و ضمن زیر پا گذاشتن حریم خصوصی خانواده آقافضلی ادعای خودکشی این فرد را مطرح کرده است. این در حالی است که آبان سال ۱۴۰۱ علت رسمی فوت یلدا آقافضلی اعلام شد.

در آن زمان اعلام شد، «بررسی به عمل آمده نشان می‌دهد که خانواده یلدا آقافضلی در ساعت حدود ۳ بامداد روز ۲۰ آبان ماه متوجه فوت وی می‌شوند و با کلانتری و اورژانس تماس می‌گیرند و موضوع را اطلاع می‌دهند.»

«پزشکی قانونی برای تعیین علت فوت آزمایش سم شناسی اخذ نموده که نتایج آزمایش سم شناسی نشان می‌دهد یلدا آقافضلی به علت مصرف بیش از اندازه مواد مخدر صنعتی از نوع شیشه اُوِردوز کرده و از دنیا رفته است.»

قاضی محمد شهریاری سرپرست دادسرای جنایی استان تهران در رابطه با فوت یلدا آقافضلی گفت: تحقیقات به عمل آمده قضایی و گزارش پزشکی قانونی نشان می‌دهد که در خصوص فوت یلدا آقافضلی فرضیه خودکشی مطرح نیست و این فرد به علت مصرف بیش از حد مواد مخدر از نوع شیشه جان خود را از دست داده است.

افرادی مانند ویدا ربانی که بدنبال مطرح کردن خود هستند، از ماهیت دروغ ادعاهای خود در رابطه با وضعیت زندان‌ها بخصوص رسیدگی به وضعیت جسمانی مددجویان آگاه هستند و چنین ادعاهایی را با اهدف سیاسی همسو با دشمنان ایران مطرح می‌کنند.

این افراد به خوبی از پیامدهای چنین ادعاهایی آگاهی دارند که ادعاهایشان مورد سوء استفاده سازمان‌های به اصطلاح حقوق بشری قرار خواهند گرفت و در نهایت منجر به انتشار گزرش‌های ضد ایرانی و تحریم می‌شود.

اما افرادی که چنین اتهامات دروغی را نسبت به سازمان‌ها و نهادهای کشور مطرح می‌کنند، باید متوجه پیامدهای چنین ادعاهایی باشند و زمانی که با پرونده جدیدی در رابطه با ادعاهای بدون سند و دروغ خود مواجه می‌شوند، با حمایت رسانه‌های ضد انقلاب، اقدام به فرافکنی نکنند.

ادعاهایی که بارها توسط مقامات ذیربط بررسی شده و دروغ بودن آن‌ها اثبات شده است.