خبرآنلاین

جریمه‌های‌ بی‌حجابی لایحه جدید، بازدارنده نیستند/ پس از اعتراض متدین‌ها، دولت، روی لایحه کار می‌کند

جریمه‌های‌ بی‌حجابی  لایحه جدید، بازدارنده نیستند/  پس از اعتراض متدین‌ها، دولت، روی لایحه کار می‌کند

جریمه‌های‌ بی‌حجابی لایحه جدید، بازدارنده نیستند/ پس از اعتراض متدین‌ها، دولت، روی لایحه کار می‌کند

سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر: کارافرادی که اصرار بر بی حجابی دارند و افرادی که سازمان یافته این کار را می کنند و با حالت ابتذال در فضای اجتماع ظاهر می شوند دیگر تخلف نیست و باید با حالت جرم به آنها نگاه کرد

جواد مرشدی: اواخر اردیبهشت ماه بود که قوه قضاییه لایحه حجاب را تقدیم مجلس کرد، این لایحه ابتدا مورد ایراد نمایندگان قرار گرفت. برخی نمایندگان مجلس نیز اظهار کردند لایحه به رویت رئیس قوه قضاییه نرسیده است. اما بنابر اعلام قوه قضاییه، ۳۰ روز قبل به رویت سران سه قوه و دستگاه‌های مربوطه رسیده بود و آن‌ها اصلاحات مد نظر خود را اعمال کرده بودند. همچنین در حرکتی موازی، ستاد امربه معروف و نهی از منکر هم لایحه مد نظر خود را به مجلس ارائه کرده است. ستاد معتقد است در لایحه قوه قضائیه اغماض شده و باید در نهایت مجلس با افزایش دایره نگاه به حجاب، لایحه پربارتری را مصوب کند. گفتنی است پیش‌تر این لایحه، موجبات نارضایتی دبیر ستاد امر به معروف را فراهم کرد تا جایی که وی تن به استعفا داد و جای خود را به حجت الاسلام حمدحسین طاهری آکردی داد. ا «خبرآنلاین» در گفت‌و گو با حجت الاسلام سید علی خان محمدی سخنگوی این ستاد به بررسی این لایحه پرداخته است.

google-play
برای دسترسی سریع به اخبار برنامه "اخبارمن" را نصب کنید.

نظر شما در مورد لایحه قوه قضاییه در باره حجاب چیست؟

ابتدا باید بگویم لایحه قوه قضائیه در حالی نوشته شده که مطالبه جامعه متدین کشور و آحاد مردم بوده و نشان دهنده این است که خلا بخش قانونی حجاب و عفاف برای مسئولان و بخش های مختلف مردم روشن شد و متوجه شدند به هر شکلی ما در این زمینه خلا قانونی داریم. نبود قانون درست و خلا قانونی باعث شکاف اجتماعی می شود و می تواند مشکلاتی ایجاد کند. اینکه بعد از مطالعات در این حوزه، به آن ورود کرده اند، خود یک گام موثر است. دوم اگر می خواهیم در حوزه حجاب و عفاف لایحه ای را ارائه دهیم باید یک مقدار نگاه مان به این حوزه جامع تر باشد. به هر شکل ما نمی توانیم یکی دو سال دیگر مجددا لایحه ای را بنویسیم و به مجلس بدهیم و بهتر است حالا که این لایحه ارائه شده جامع تر باشد، نسبت به اصل سوم بند الف قانون اساسی هم باید توجه شود که مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی است، از این رو آن‌هایی که می‌خواهند نسبت به انجام این وظیفه اقدام کنند، می‌توانند هم حوزه عفاف و حجاب را ببینند و هم به بحث مظاهر فساد و تباهی توجه کنند تا این دایره یک مقدار جامع‌تر باشد.

برخی نمایندگان معتقدند در لایحه از جرم انگاری تقریبا پرهیز شده وجای خود را به تخلف داده است؟

در زمینه هایی مسئله جرم و تخلف مسئله مهمی است، مثلا به کسی که تخلفی انجام داده باید تذکر داده شود اما باید ابعاد دیگر آن را هم ببینیم. ما در حوزه حجاب هم حوزه سازمان‌یافته ها را داریم و هم نسبت به افرادی که اصرار بر این تخلف را دارند، وقتی چند بار تخلف انجام شود دیگر تخلف نیست و به جرم تبدیل می شود. باید به آن بعنوان جرم نگاه کرد. نگاه ما این است که باید در این زمینه توجه جدی تری صورت گیرد، هم باید به مسئله جرم توجه شود و هم به تخلف. این‌که به صورت کلی نسبت به این مسئله بعنوان تخلف نگاه کنیم و به کسی که رعایت نمی کند تذکر دهیم، اقدام خوبی است، اما اینکه افرادی که اصرار بر بی حجابی دارند و افرادی که سازمان یافته این کار را می کنند و با حالت ابتذال در فضای اجتماع ظاهر می شوند، دیگر تخلف نیست و باید با حالت جرم به آن‌ها نگاه کرد، یک جاهایی تخلف است و یک جاهایی جرم.

جریمه‌های‌ بی‌حجابی  لایحه جدید، بازدارنده نیستند/  پس از اعتراض متدین‌ها، دولت، روی لایحه کار می‌کند

در لایحه ای که ستاد ارائه کرده، این مسائل دیده شده است؟

بله در این لایحه یک مقدار جامع تر نگاه شده است و اصل سوم بند یک قانون اساسی یک مقدار بیشتر توجه شده است. باید در مجموع لایحه ای بیرون بیاید که جوابگوی خیلی از امور مسائل در این زمینه باشد.

نمایندگان مجلس لایحه شما را با لایحه قوه قضائیه تطابق داده اند؟

بعد از اینکه بخش های مختلف اعتراضاتی داشتند و جامعه متدین هم این مسئله را مطالبه کرده دولت دارد هنوز روی لایحه ، کار می کند و هنوز مجلس به صورت رسمی لایحه دولت را اعلام وصول نکرده است. ما هم پیشنهاد داده ایم که باید نگاه جامعی به این مسئله داشته باشند. باید جریمه ها بازدارنده باشد؛ در لایحه قوه قضائیه بعضی جریمه ها بازدارنده نبود.

قوه قضاییه اعلام کرد که ۳۰ روز قبل، این لایحه به رویت سران سه قوه رسیده وهمه دستگاه های مربوطه نظرات خود را داده اند ،ستاد امر به معروف هم یک دستگاه ها مسئول محسوب می شود و چطور می شود که در جریان متن این لایحه نباشد؟

از ما نظر به آن شکل نخواستند، البته در جلسات عفاف و حجاب، ستاد عضو بوده است، ستاد یک جایگاه مردمی دارد و باید به نظرات آن توجه شود. اگر منظور شما جلسات وزارت کشور است که هیچ، ولی من در جریان جلسه سران سه قوه در این مورد نیستم.

بیشتر بخوانید:

۲۱۶۲۱۲