دیجیاتو

سلاح ریزموجی آمریکا در یک آزمایش موفق به خنثی‌سازی حمله گروهی پهپادها شد

سلاح ریزموجی آمریکا در یک آزمایش موفق به خنثی‌سازی حمله گروهی پهپادها شد

نیروی هوایی آمریکا در آزمایشی موفق شد با استفاده از سامانه THOR، حمله گروهی از پهپادها را خنثی کند.

بسیاری از کشورها سعی دارند راهی برای مقابله با حملات دسته‌جمعی پهپادها پیدا کنند. آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی آمریکا (AFRL) هم اخیراً با کمک سامانه «واکشنگر عملیاتی پرقدرت تاکتیکی» (THOR) آزمایشی را انجام داده که طی آن موفق شده است دسته‌ای از پهپادها را با کمک ریزموج‌ها از کار بیندازد.

یکی از روش‌های مقابله با خطر پهپادها استفاده از سلاح‌های هدایت انرژی است. یکی از این سلاح‌ها سامانه THOR است که مجموعه‌ای از ریزموج‌های پرانرژی را در یک منطقه گسترده شلیک می‌کند تا به مبارزه با پهپادهای متخاصم بپردازد. اگرچه این سامانه از لیزر استفاده نمی‌کند، اما با سوزاندن قطعات الکترونیکی پهپادها موجب سقوط آن‌ها می‌شود.

google-play
برای دسترسی سریع به اخبار برنامه "اخبارمن" را نصب کنید.

در آزمایشی که اخیراً توسط AFRL انجام شد، سلاح THOR در شرایط دنیای واقعی مقابل چندین سوژه در سایت چست‌نات در پایگاه نیروی هوایی کرتلند در نیومکزیکو مورد آزمایش قرار گرفت. این سامانه با کمک یک سامانه هدف‌گیری مجهز به گیمبال توانست در کسری از ثانیه اهداف خود را در نقاط مختلف آسمان ردیابی کند و با پالس‌های پرقدرت ریزموجی (HPM) آن‌ها را نابود سازد.

سلاح ریزموجی آمریکا در یک آزمایش موفق به خنثی‌سازی حمله گروهی پهپادها شد

مشخصات سلاح ریزموجی آمریکا چیست؟

سامانه THOR با هزینه 18 میلیون دلاری روی یک کانتینر 6 متری نصب می‌شود که می‌تواند داخل هواپیمای لاکهید سی-130 هرکولس جا بگیرد. این سامانه ظرف حدود سه ساعت توسط دو سرباز راه‌اندازی می‌شود. به‌علاوه، رابط کاربری ساده‌ای برای آن طراحی شده است که باعث می‌شود افراد به حداقل آموزش برای استفاده از آن نیاز داشته باشند.

کاپیتان «تایلار هانسون»، معاون مدیر برنامه THOR، می‌گوید این سامانه در این آزمایش در درگیری با یک گروه از پهپادها توانست به‌شکلی بسیار مؤثر تقریباً به‌صورت پیوسته شلیک داشته باشد. او توضیح می‌دهد: «این یک نمونه اولیه است و اطمینان داریم که می‌توانیم این فناوری را به یک سلاح مؤثرتر برای محافظت از پرسنل خود در سراسر دنیا تبدیل کنیم.»

استفاده از حملات پهپادی به‌خصوص از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین مورد‌توجه قرار گرفته است.