دیجیاتو

تصویر روز ناسا: شبیه‌سازی شکل‌گیری دیسک کهکشانی

تصویر روز ناسا: شبیه‌سازی شکل‌گیری دیسک کهکشانی

ادغام‌های بزرگ کهکشان راه شیری هنوز تمام نشده است.

این شبیه‌سازی ویدیویی که با همکاری IllustrisTNG ایجاد شده است، حرکت و شکل‌گیری گاز را از کیهان اولیه (انتقال به سرخ 12) تا امروز (انتقال به سرخ 0) بررسی و دنبال می‌کند.

در تصویر امروز ناسا چه می‌بینیم؟

به خوبی می‌دانیم که در سیاره‌ای که به دور ستاره‌ای که آن هم به دور کهکشانی می‌چرخد زندگی می‌کنیم، اما همه این‌ها چگونه شکل گرفت؟ چون جهان ما خیلی آهسته حرکت می‌کند و نمی‌توان شکل‌گیری آن را تماشا کرد، شبیه‌سازی‌های سریع کامپیوتری به فهمیدن این موضوع کمک می‌کنند.

در شروع شبیه‌سازی، گاز محیط به منطقه‌ای با گرانش نسبتاً زیاد سقوط کرده و متراکم می‌شود. پس از چند میلیارد سال، منطقه مرکزی مشخصی حاصل از یک رقص جذاب و عجیب کیهانی به وجود می‌آید. حباب‌های گازی که نشان‌دهنده کهکشان‌های کوچک اقماری هستند، به‌طور پیوسته درحال سقوط به کهکشان چرخان هستند. این حباب‌ها با رسیدن به زمان حال (پایان ویدیو)، با کهکشان ادغام می‌شوند.

اما در مورد کهکشان راه شیری ما اوضاع فرق می‌کند. ادغام‌های بزرگ راه شیری هنوز تمام نشده است. شواهد اخیر نشان می‌دهد که در چند میلیارد سال آینده دیسک بزرگ کهکشان مارپیچی ما با دیسک بزرگ‌تر کهکشان آندرومدا برخورد کرده و این دو کهکشان ادغام خواهند شد.