مهر

«نقطه ویرگول» در مرز واقعیت و رویا/جذب مخاطب به تئاتر سخت شده است

«نقطه ویرگول» در مرز واقعیت و رویا/جذب مخاطب به تئاتر سخت شده است

امیر سفیری کارگردان نمایش «ویرگول» این نمایش را اثری دانست که در مرز بین واقعیت و رویا روایت می‌شود.

امیر سفیری طراح و کارگردان نمایش «نقطه ویرگول» که در تالار قشقایی روی صحنه است درباره شکل‌گیری این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: حدود یک سال قبل تصمیم داشتیم یک نمایشنامه دیگر را برای اجرا آماده کنیم که در این بین بازیگر من دیالوگی را به زبان آورد که من از او خواستم همان را ادامه دهد و در نهایت نمایشنامه «نقطه ویرگول» شکل گرفت و جایگزین نمایش قبلی شد. این اثر نمایشی ابتدا قرار بود نمایشی مستندگونه باشد اما در نهایت تبدیل به یک نمایش تک پرسوناژ شد که دیبا سمن بازیگر نمایش آن را نوشت و من هم در نگارش متن کمکش کردم.

وی ادامه داد: متن چندین بار مورد بازنویسی قرار گرفت تا تبدیل به نمایشی ۵۰ دقیقه‌ای شد. «نقطه ویرگول» روایت دختری است که در فضا و موقعیتی که نمی‌دانیم کجاست زندگی‌اش را روایت می‌کند. او انگار در مرز واقعیت و رویا قرار دارد و ما نمی‌دانیم در حال دروغ گفتن است یا واقعیت را بیان می‌کند و اصلاً مرده است یا زنده. این دختر در یک موقعیت بدون زمان و مکان قصه خانواده‌اش و مهاجرتشان به آمریکا، ارتباط‌هایش با افراد مختلف و موقعیتی را که منجر به قتل یک نفر می‌شود، روایت می‌کند که البته در درست بودن روایت‌هایش شک وجود دارد.

google-play
برای دسترسی سریع به اخبار برنامه "اخبارمن" را نصب کنید.

این کارگردان تئاتر درباره موقعیتی شبیه به داستان نمایش که در زندگی واقعی‌اش تجربه کرده، بیان کرد: این دختر در یک فضای لایتناهی برزخ گونه زندگی می‌کند و انگار در حال مرور خاطرات زندگی‌اش است. این تجربه را خود من در زندگی واقعی‌ام از سر گذرانده‌ام. زمانی که مادرم فوت شده بود و من دستش را در دست داشتم برای چند لحظه برایم فلش بک - فلش فورواردی از تمام زندگی‌ام تداعی شد از این رو در این نمایش با همراهی دیبا سمن تصمیم گرفتم این اتفاق را روی صحنه به تصویر بکشم و اینکه چطور می‌توان لحظات آخر زندگی یک انسان را تبدیل به نمایش کرد.

«نقطه ویرگول» در مرز واقعیت و رویا/جذب مخاطب به تئاتر سخت شده است

سفیری درباره فضاسازی نمایش توضیح داد: نمایش تلفیقی از فضای اکسپرسیونیستی، سوررئالیستی و رئالیستی است که تلاش کردیم فضاسازی اکسپرسیونیستی با نورپردازی، افکت و انیمیت و موشن گرافی به مخاطب القا شود به شکلی که در ابتدا کاراکتر نمایش انگار در حال راه رفتن روی یک ابر است. البته در ادامه همه این ترفندها کنار گذاشته می‌شود و نمایش تبدیل به اثری هایپررئال می‌شود.

وی در پایان صحبت‌هایش درباره میزان استقبال از نمایش گفت: استقبال از کار تا امروز رضایت بخش بوده اما متاسفانه این روزها آوردن مخاطب به سالن‌های تئاتر سخت شده است آن هم برای نمایش‌های تک پرسوناژ چون به هر حال نمایش‌های دیگر پرجمعیت‌تر هستند و هر کدام از عوامل می‌توانند برای نمایش تبلیغ کنند. دیبا سمن بازیگر این اثر نمایشی برای اولین بار است که روی صحنه می‌رود و از نظر من بی نظیر بازی می‌کند از این رو علاقه مند هستم که منتقدان و کارشناسان بازی‌اش را ببینند و درباره‌اش نظر دهند چون برای شکل‌گیری این شخصیت زحمت زیادی کشیده است.

نمایش «نقطه ویرگول» به کارگردانی امیر سفیر و بازی دیبا سمن تا ۶ تیر ماه ساعت ۱۸:۳۰ در تالار قشقایی مجموعه تئاترشهر به صحنه می‌رود.

در خلاصه داستان نمایش آمده است: فکر می‌کردم این هویت، هویت منه، بعد یکی زد تو صورتم بلند گفت: من و می‌شناسی؟ اصلاً نمی‌دونستم کجام!

عکس‌ها از رضا معطریان است.