برنا

چرا فسیل سریال نشد؟/ قصه ای که گویا حیف و میل شد!

چرا فسیل سریال نشد؟/ قصه ای که گویا حیف و میل شد!

.این فیلمنامه به قدری سکانس ها و موقعیت های مختلف در خود داشت که می توانست بسیار راحت به یک سریال تبدیل شود، زیرا این فیلمنامه یک بخش سومی نیز داشت که آن بخش حذف شده است اما پتانسیل سریال سازی را داشت. فیلمنامه به سه بخش قبل از انقلاب، بعد از انقلاب و جبهه، تقسیم میشد. متریال ها اصلا کم نبود اما ساختن یک سریال نمایش خانگی به نسبت تولیدی سخت تری دارد و جسارت بیشتری لازم دارد.

فیلم سینمایی «فسیل» اتفاق ویژه این روزهای سینمای ایران است که توانسته است با جابجایی رکوردها انگیزه بسیاری برای سرمایه گذاران حوزه فیلم سازی باشد. علی باطنی و آرمین طهماسبی به نوعی در میان نویسندگان حال حاضر سینمای ایران رکورد دار هستند، چرا که در کارنامه آن ها برای اولین بار یک اتفاق 140 میلیارد تومانی در مقام نویسنده دیده می شود.

آرمین طهماسبی یکی از نویسندگان فیلم سینمایی «فسیل» در خصوص اینکه زمانی که تهیه کننده یک فیلمنامه را می بیند می گوید 100 میلیارد حداقل فروشم چقدر در دستمزد نویسنده تاثیر گذار است، گفت: برای ما که سابقه زیادی نداشتیم و در سینمای تجربی و شخصی خودمان فیلم کوتاه و بلند ساخته ایم تاثیر چندانی نداشته است.

علی باطنی از دیگر نویسندگان این فیلم 140 میلیاردی بیان کرد: پس از فیلم سینمایی فسیل یک پیشنهاد همکاری داشته ایم و درحال کار کردن روی آن هستیم.

چرا فسیل سریال نشد؟/ قصه ای که گویا حیف و میل شد!

احمدی با بیان اینکه یکی از دلایلی که ما امروز قصه خوب نداریم به دستمزدها باز می گردد، توضیح داد: سینمای ما به تناسبی که برای همه بالا رفته است برای عوامل پشت صحنه بالا نرفته است و با احترام به خانواده فنی مانند فیلمبردار، صدابردار و ... نباید فراموش کنیم که عمده ای از این موفقیت در ابتدا در ذهن نویسنده بوده است و با تفکر به دست آمده است به نظر شما دستمزدی که به نویسنده می دهند منطقی است؟ باید مبنی بر چه قوانینی باشد؟

علی باطنی گفت: متاسفانه سینمای اجتماعی ما عملا ورشکست شده است مگر اینکه از طریق یک ارگان حمایت شود و هزینه هایی که می شود با بازگشت سرمایه برابر نیست. مهم ترین عامل در ساخته شدن یک اثر خوب سینمایی فیلمنامه است و همه به آن معتقدند اما هنگام عمل فیلمنامه نویس الویت خود را از دست می دهد. در خارج از کشور به فیلمنامه نویس صاحب اثر می کویند اما در ایران اینگونه نیست.

او افزود: در حال حاضر ما سه طرح کمدی سینمایی داریم که می توانند از فسیل پیشی بگیرند اما همه این ها نیازمند انگیزه است.

مجتبی احمدی با بیان اینکه پر فروش ترین بازیگر سال را انتخاب می کنند تا با استفاده از او در فیلم گیشه را به دست بیاورند و اقتصاد را تغییر دهند، پرسید: آیا نباید در دستمزد نویسنده حضور چنین بازیگرانی لحاظ شود؟

آرمین طهماسبی، نویسنده این فیلم کمدی توضیح داد: باید تولید در سینمای ایران یک فرم استانداری داشته باشد و از آنجایی که این سینمای ایران صنعت نشده است و سازگار تولید را آنگونه که باید ندارد، به این مسائل نیز کمتر توجه می شود.

احمدی در ادامه بیان کرد: من معتقدم که ویترین سینمای ما بازیگران آن هستند و نویسنده و کارگردان در پشت صحنه هستند و تنها بازیگر دیده می شود.

چرا فسیل سریال نشد؟/ قصه ای که گویا حیف و میل شد!

طهماسبی با اشاره به اینکه نویسنده کارگردان و تهیه کننده و ... مهم ترین عواملی هستند تا فیلم روی پرده تماشایی شود، ادامه داد: تولید در سینمای ایران نه تنها برای نویسنده بلکه برای بسیاری از اصنافی که در پشت صحنه در این عرصه در حال فعالیت هستند مناسب نیست. در خارج از ایران فردی درحال فعالیت است و یا مشکلی دارد اگر اعتصاب کند تمام افراد فعال در این عرصه به حمایت از هم صنفان خود می پردازند. نه تنها ساز و کار درون سینما بلکه نهادهای نظارتی نیز آن ضمانت لازم را نمی کنند.

علی باطنی معتقد بود: جدا از سینما در ادبیات نیز این اوضاع وجود دارد و ناشران بیشتر شناخته می شوند.

او همچنین با بیان اینکه از تولید فیلم خبر نداشته اند بیان کرد: پایان فیلم فسیل حتی پایان هزار و یکمین پایانی نبود که در ذهن ما وجود داشت و حتی در فیلمبرداری حضور نداشتیم و تا زمان پروانه ساخت بارها باز نویسی صورت گرفت و پس از آن منتظر بودیم که زمان فیلمبرداری اعلام شود که خبری نشد...

باطنی درباره رنگ آمیزی شخصیت ها و تغییرات شخصیتی و ... گفت: مطالعات، سرچف پادکست و ... بسیار وجود داشت و اینکه واقعیت می دانستیم طرح 5 صفحه ای بسیار خوب خواهد بود و مطالعات بسیاری داشتیم، تحقیقات بسیاری داشتیم و حتی نکته جالب این است که هتل سیمرغ که قبلا کاباره میامی بوده است و در مقابل دفتر ما قرار داشت، یکی از عواملی بود که توجه ما را جلب کرد. درباره شخصیت ها بسیار فکر کردیم و فیلم های متعددی دیدیم. یکی از شخصیت ها شبیه به یکی از اشخاصی بوده که در برابر کاباره میامی نگهبان بوده و پس از انقلاب دچار تحول عقیدتی شخصیتی می شود و به جبهه می رود حتی شهید هم می شود که مقداری از فضای جبهه از این شخصیت برگرفته شده است.

طهماسبی با اشاره به اینکه بخشی از فیلمنامه تغییر کرده است گفت: باتوجه به تغییرات ایجاد شده و رسیذن خبر ناگهانی ساخت این فیلم سینمایی، فیلم حدود 80 درصد به فیلمنامه اصلی نزدیک است.

علی باطنی هم با بیان اینکه فیلم را تماشا نکرده است، بیان کرد: به دلیل تغییرات ایجاد شده و شرایط پیش آمده علاقه به تماشای فیلم نداشتم و آن را در سینما تماشا نکرده ام. ما حاضر نیستیم به هر قیمتی وارد سینما شویم و تمایل داریم تا بیشتر تجربه جدید داشته باشیم زیرا ژانر کمدی، ژانری است که اگر وارد آن شویم نمی توانیم به راحتی از آن خارج شویم.

انتهای پیام/