تسنیم

وزیر فرهنگ فرانسه: جلوگیری از مهاجرت استعدادهای سینمایی در دستورکار است

وزیر فرهنگ فرانسه: جلوگیری از مهاجرت استعدادهای سینمایی در دستورکار است

هنگام برگزاری جشنواره فیلم کن، برخی منتقدان از سیاست‌های کشور فرانسه در حمایت از صنعت فیلم‌سازی این کشور انتقادهایی مطرح کردند، درحالی که وزیر فرهنگ این کشور خبر از برنامه‌ریزی برای جلوگیری از مهاجرت استعدادهای صنعت فیلم‌سازی فرانسه داد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل فرانس 24، طی دوره برگزاری جشنواره فیلم کن، حاشیه‌هایی علیه صنعت فیلم‌سازی کشور فرانسه از سوی رسانه‌ها ایجاد شد که از میزان حمایت‌های مالی از فیلم‌ اولی‌ها گرفته تا ممانعت از مهاجرت استعدادهای صنعت سینما بود.

در این زمینه بسیاری از منتقدان سینمای فرانسه براین باورند که سیاست‌های اشتباه دولت باعث شده تا تولید فیلم در فرانسه مقرون به‌صرفه نباشد و اغلب استعدادهای فرانسوی برای دستیابی به فرصت‌های بهتر بار مهاجرت به مقاصدی همچون آمریکا و استرالیا یا سایر کشورهای قاره سبز ببندند، درحالی که سابقه فرانسه در صنعت فیلمسازی شهرت جهانی دارد.

google-play
برای دسترسی سریع به اخبار برنامه "اخبارمن" را نصب کنید.

این درحالی است که در همین دوره مسئولان دولت فرانسه خبر از اجرای برنامه‌های حمایتی گسترده از فعالان عرصه سینما تا سال 2030 میلادی دادند و بسیاری سیاست‌های این برنامه را در راستای حمایت از استعدادهای جوان صنعت سینما اعلام کردند. در این زمینه ریما عبدالمالک وزیر فرهنگ فرانسه در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانس 24 توضیحاتی ارائه کرده که در ادامه می‌خوانیم.

هنگام اعلام برگزیدگان جشنواره بهترین عکس The Great Image انتقادهای گسترده‌ای به نحوه انتخاب دولت مطرح شده، پاسخ شما در این زمینه چیست؟

یکی از انتقادها این بود که چرا صرفاً در اعلام این برگزیده‌ها به خود صنعت فکر شده و توجه به هنر در این زمینه کمرنگ بوده است، اما واقعیت اینجاست که دولت برای حمایت از تصویربرداری و عکاسی در 34 بخش حمایت‌های اختصاصی و دقیقی دارد که هرکدام دارای شرایطی هستند. در این زمینه برنامه‌ریزی‌های دولت از دوران مدرسه و استعداد یابی شروع می‌شود و با آموزش افراد مستعد برای رسیدن به جایگاه حرفه‌ای قابل توجه برنامه‌ریزی‌ شده است. بنابراین این نیست که ما فقط در انتهای مسیر فقط برگزیده‌ها را اعلام کرده باشیم.

واقعیت اینجاست که در این زمینه دقیقا مثل سینما عمل می‌شود که از تحقیقات درباره سوژه‌یابی برنامه حمایتی داریم تا موضوع فنی و تجهیزات و استودیوهای حرفه‌ای به صورتی که دولت براین باور است که استعدادهای هنری فرانسه باید در همین کشور بمانند نه اینکه برای رسیدن به امکانات و درآمد بهتر به کشورهایی مثل آمریکا مهاجرت کنند. پس پاسخ نهایی اینجاست که از ابتدای زنجیره تولید آثار هنری برای حمایت برنامه‌ریزی کردیم تا نهایتاً حمایت از ساخت و اکران فیلم‌ها و آثار تولید شده این سیاستی است که برای جلوگیری از مهاجرت استعدادها بکار گرفته‌ایم.

امروزه چگونه می‌توان تنوع را در بخش فیلم و آثار سمعی و بصری فرانسه ترویج کرد؟

قبیله‌گرایی و تبعیض‌نژادی در صنعت سینما جایگاهی ندارد و اگر به هردلیل این اتفاق صورت بگیرد، از سوی مخاطبان با واکنش جدی روبرو خواهد شد. ببینید من خودم ریشه‌های عربی _ لبنانی _ دارم بنابراین اگر بخواهم تمام حمایت‌ها را در این زمینه خرج کنم بدون تردید با واکنش و مقاومت گسترده هنردوستان مواجه می‌شوم. پس با درنظر گرفتن این که هویت فرانسه بسیار گسترده و غنی است تنوع در تولید آثار و حمایت از آنها غیرقابل انکار است، اما واقعیت اینجاست که اکنون مخاطبان بیشتر به اثار تاریخی و اجتماعی توجه نشان می‌دهند و برای جلب نظر مخاطبان جای تردید نیست براساس بازار باید گام برداریم. به عنوان مثال پروژه‌های آموزشی La Grande Fabrique de l'image در سراسر کشور اکنون درحال اجراست.

واکنش شما به اتهامات جنسیتی و خشونت جنسی در برخی فیلم‌های تولید شده اخیر در فرانسه که رسانه‌ها مطرح کرده‌اند چیست، آیا از نژادهای مختلف و همچنین زنان در سینمای فرانسه نیز حمایت می‌شود؟

من ترجیح می‌دهم به جای کاریکاتور کردن موقعیت‌های خاص، به این نگاه کنم که چقدر پیشرفت کرده‌ایم، و مهم‌تر از همه، از دفاع از سیستم قضایی امتناع می‌کنم. جنبش #MeToo در سینما آغاز شد: این صنعت توانسته خود را در فرانسه دوباره مطرح کند. آموزش‌های بسیاری به فعالان عرصه هنر در این زمینه داده می‌شود که رفته رفته شاهد کمرنگ‌شدن اینگونه موارد در هنر هفتم فرانسه باشیم. بنابراین اگر بتوانیم سینما را از این مشکل پاک کنیم ناخودآگاه جامعه را اصلاح کردیم. به عقیده من سینما یک اهرم قدرتمند در مدیریت جامعه به سمت پیشرفت یا برعکس است. بنابراین وقتی در سینما بتوانیم تحول گسترده ایجاد کنیم بدون تردید در جامعه نیز شاهد رویدادهای قابل توجهی خواهیم بود و مشکلات گذشته بدون تردید برطرف خواهد شد. دوباره تکرار می‌کنم فرانسه یک کشور با تاریخ غنی و نژادهای مختلف است بنابراین حمایت از تمامی این موارد در سینمای فرانسه جهت ارائه تصویر دقیق از این کشور به سایر نقاط جهان با استفاده از فیلم در دستور کار مسئولان دولتی است.

انتقاد دیگری که به سیاست‌های حمایت دولت فرانسه از فیلم‌اولی‌ها مطرح است موضوع یارانه جشنواره فیلم کوتاه کلرمون – فران است، در این زمینه چه توضیحی دارید؟

در این زمینه سیاست‌های متنوعی داریم، هرچند در همین زمینه به‌زودی جلساتی برگزار می‌شود که درباره یارانه‌های مرتبط دوباره تصمیم‌گیری شود. ببینید اجازه دهید درباره اهمیت حمایت از فرهنگ از نظر دولت اینگونه بگویم که امروز نه تنها در فرانسه بلکه در سراسر جهان فرهنگ تبدیل به یک موضوع سیاسی شده و نمایندگان پارلمان در این زمینه جلسات زیادی دارند، یکی از دستاوردهای اولیه این جلسات حمایت‌های گسترده از فیلم‌های تاریخی است و امیدواریم در آینده حمایت‌های بیشتری را بتوانیم تصویب کنیم.

یکی از سیاست‌های حمایتی در صنعت سینما مربوط به سرقت‌ و اکران‌های غیرقانونی فیلم است، در این زمینه چه برنامه‌ای دارید؟

ببینید در عصر حاضر شاید اکران فیلم در سینماها سمت و سوی دیگری به خود گرفته و مثل گذشته تنها درگاه اکران برای فیلم‌های تولید شده نیست. امروز فضای مجازی و پلتفرم‌های فعال در این زمینه قابلیت بازارسازی و مدیریت بازار برای محصولات فرهنگی از جمله فیلم و سریال را دارند که باید در این زمینه برنامه‌ریزی‌دقیقی داشته باشیم. اما از همین فرصت استفاده می‌کنم و اعلام می‌کنم که براساس سیاست هایی در زمینه تقویت زیرساخت‌های مورد نیاز داشتیم از ابتدای سال 2021 تا امروز میزان قاچاق یا سرقت فیلم‌ها و در نهایت اکران غیرقانونی آنها را نصف کرده‌ایم.

انتهای پیام/