ایسنا

دلار چطور کوتاه آمد؟

دلار چطور کوتاه آمد؟

در هفته‌های گذشته روند ثبات و سپس کاهش قیمت دلار ادامه دار بوده است؛ به گونه‌ای که در آخرین قیمت هفته گذشته و ساعات اولیه امروز در بازار غیررسمی ارز، هر دلار آمریکا به کف کانال ۴۹ هزار تومانی رسید و در ساعاتی به پایین‌تر از آن و محدوده ۴۸ هزار هزار تومانی هم رسیده است.

به گزارش ایسنا، عوامل بسیاری برای کاهش قیمت ارز در بازار می‌توان برشمرد که برخی از آن‌ها به عنوان اقدامات بانک مرکزی نقشی پررنگ‌تر در این اتفاق داشته‌اند. کاهش فشار تقاضا بر منابع ارزی بانک مرکزی، امکان دسترسی سریع به منابع پایدار جدید ارزی، کوچک شدن بازارهای حاشیه‌ای و کوچ تقاضا به بازارهای رسمی باعث شده تا قدرت بانک مرکزی برای حضور در بازار ارز ایران بیشتر شود و بتواند با اختیار در بازارها مداخله کرده و افسار قیمت را در دست گیرد.

در حال حاضر با وجود کاهش قیمت‌ها، بازارهای حاشیه‌ای همچنان کم رمق بوده و تقاضای آنچنانی در بازار ارز وجود ندارد چرا که نقطه مقابل آن در در بازار رسمی دیده می‌شود و عرضه و تقاضای ارز در بخش خدماتی و تولیدی رونق دارد. آمار نشان می‌دهد از زمانی که بازارساز برای سامان بخشی به معاملات و ایجاد یک بازار رسمی برای تعیین مرجعیت قیمت انواع ارز و طلا، مرکز مبادله را راه اندازی کرده است، به تدریج تمامی تبادلات ارزی به این بازار آمده و تقاضا از سایر بازارها کوچ کرده است.

از سوی دیگر مرکز مبادله در ابتدا خود را به عنوان مرجع رسمی کشف قیمت‌ها معرفی کرد و از آنجا که تامین انواع نیاز ارزی در این مرکز انجام شد، انگیزه ورود تقاضا از سایر بازارها از بین رفت. همچنین الزام بازگشایی حساب ارزی برای متقاضیان دریافت ارز با کارت ملی ابتکاری از سوی بانک مرکزی بود که سبب شد دلالان نتوانند با اجاره کارت ملی سایر افراد، بازار را ملتهب نشان دهند.

google-play
برای دسترسی سریع به اخبار برنامه "اخبارمن" را نصب کنید.

این موارد در کنار دستاوردهای اخیر بانک مرکزی و ایجاد راه های جدید ضد تحریمی برای مبادلات پولی و مالی بازرگانان ایرانی باعث شد تا انتظارات نیز در خصوص بهبود شرایط آتی اقتصاد و تقویت ارزش پول ملی ایران در برابر ارزهای خارجی مثبت قلمداد شده و این موضوع نیز بر ریسک سرمایه گذاری در افزایش بیشتر قیمت دلار می‌افزود.

انتهای پیام