خبرآنلاین

تصویب ۲۱ تغییر نام جدید برای معابر پایتخت

تصویب ۲۱ تغییر نام جدید برای معابر پایتخت

نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر تهران به اتفاق آرا به تغییر نام ۲۱ معبر از معابر شهر، رأی مثبت دادند.

به گزارش خبرآنلاین، رئیس کمیسیون نامگذاری و تغییر نام معابر و اماکن عمومی شهر تهران در جریان دویست و بیست و ششمین جلسه این شورا در تشریح مصوبات بیست و نهمین جلسه این کمیسیون گفت: ۲۲ پیشنهاد تغییر نام مصوب شده در این جلسه مربوط به مناطق یک، دو، سه، چهار، شش، هفت و بیست و یک است.

google-play
برای دسترسی سریع به اخبار برنامه "اخبارمن" را نصب کنید.

ایسنا در خبری نوشت:نرگس معدنی پور ادامه داد: خیابان جهاد واقع در منطقه یک، شهرک شهید محلاتی به نام سردار شهید علی کمیلی فر نامگذاری می شود؛ این شهید والا مقام به عنوان سرتیپ سپاه به مناطق جنگی اعزام شدند و در سال ۱۳۶۷ در حلبچه به شهادت رسیدند و این نامگذاری به درخواست همسر شهید صورت می گیرد.

وی افزود: مجموعه ورزشی فاقد نامی واقع در منطقه یک، شهرک نفت، بلوار آبادان، میدان مسجد سلیمان، ابتدای خیابان برازجان روبه روی سرای محله شهرک نفت به نام شهدای شهرک نفت نامگذاری می شود که این تغییر نام به درخواست شهروندان صورت می گیرد.

معدنی پور خاطر نشان کرد: خیابان نارنجستان یکم واقع در منطقه یک محله اراج با حفظ شماره به نام سردار شهید پرویز وطن دوست تغییر نام می یابد؛ این شهید عزیز از فرماندهان ستاد جنگ های نامنظم در جبهه های دفاع مقدس و از همرزمان شهید چمران بودند که در سال ۶۰ در منطقه دهلاویه در عملیات آزادسازی کرخه از ناحیه چشم مجروح شدند و پس از تحمل سال ها درد و رنج ناشی از جراحات دوران دفاع مقدس در تیرماه ۱۴۰۱ به شهادت رسیدند که این تغییر نام به درخواست همسر و فرزند شهید صورت می گیرد.

وی ادامه داد: خیابان صفا واقع در منطقه یک، قیطریه، خیابان پورحیدری به نام شهید سیدرضا طباطبایی سلیمانی تغییر می یابد؛ این شهید والامقام سردار سپاه بودند و از همین ارگان به مناطق جنگی اعزام و نهایتا در سال ۶۵ در شلمچه به شهادت رسیدند.

معدنی پور گفت: کوچه گل رز واقع در منطقه یک، خیابان عسگریان، کوچه تنگستان دوم، کوچه علوی به نام شهید علی عرب کاشانی نامگذاری می شود. این شهید بزرگوار به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافتند و در سال ۱۳۶۱ در خرمشهر به شهادت رسیدند؛ درخواست این نامگذاری از سوی همسر و فرزند شهید بوده است.

وی بیان کرد: خیابان ۲۴ شرقی واقع در منطقه ۲، سعادت آباد، خیابان علامه طباطبائی جنوبی با حفظ شماره به نام شهیدان بیان اله و بقیت اله پاداشی نامگذاری می شود؛ شهید بیان اله پاداشی از طرف نیروی زمینی ارتش به جبهه اعزام و در سال ۱۳۶۱ در اطراف بصره به شهادت رسید و همچنین شهید بقیت اله پاداشی نیز به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت که نهایتا در سال ۶۶ به درجه شهادت نائل آمد. این درخواست تغییر نام از سوی مادر این شهیدان بزرگوار بوده است.

معدنی پور گفت: خیابان زرنگار واقع در منطقه ۳، خیابان شریعتی، بلوار میرداماد، بعد از میدان مادر، خیابان نسا به نام شهید امیر بهزاد غفاری نامگذاری می شود؛ این شهید والا مقام سرباز سپاه بودند که در سال ۱۳۷۰ به فیض شهادت نائل آمدند که والدین این شهید بزرگوار خواستار این تغییر نام بوده اند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: خیابان گل آذین واقع در منطقه ۳، بلوار نلسون ماندلا به نام شهیده شیرین ابوعاقله نامگذاری می شود. این شهیده بزرگوار خبرنگار شبکه الجزیره بودند که در سال ۲۰۲۲ در کرانه باختری به شهادت رسیدند. این نامگذاری به درخواست دستیار وزیر امور خارجه صورت می گیرد.

وی ادامه داد: خیابان بوستان پنجم واقع در منطقه ۴، پاسداران، بوستان پنجم، حد فاصل خیابان شهید پایدارفر و شهید داوود اسلامی با حفظ شماره به نام شهید حمیدرضا کهن زاده نامگذاری می شود؛ این شهید والا مقام به عنوان سرباز نیروی هوایی ارتش در جبهه حضور یافت و در سال ۱۳۶۷ در دواب به شهادت رسید. درخواست این تغییر نام از سوی پدر این شهید بزرگوار بوده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: کوچه ۳۶ شرقی واقع در منطقه ۴، حدفاصل خیابان هنگام و چهل و یکم به نام شهدای شرکت واحد اتوبوسرانی نامگذاری می شود. این تغییر نام به درخواست شرکت واحد اتوبوس رانی شهرداری تهران صورت گرفته است.

معدنی پور گفت: کوچه شناسا واقع در منطقه ۶، خیابان ایرانشهر جنوبی، نرسیده به خیابان انقلاب اسلامی به نام سردار شهید رضا فرزانه نامگذاری می شود؛ این شهید والا مقام پس از بازنشستگی در سپاه داوطلبانه در سوریه به کاروان شهدای مدافع حرم پیوست و در سال ۱۳۹۴ در این کشور به فیض شهادت نائل آمد که درخواست این تغییر نام از سوی خانواده شهید و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارائه شد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: خیابان هفدهم واقع در منطقه ۶، یوسف آباد، حدفاصل خیابان جهان آرا تا بزرگراه کردستان به نام شهید مجید کامرانی ثمرین تغییر می یابد؛ این شهید عزیز به عنوان سرباز نیروی هوایی ارتش در جبهه حضور یافت و در سال ۶۱ در فکه به شهادت رسید.

معدنی پور گفت: کوچه سی و سوم واقع در منطقه ۶، یوسف آباد، حدفاصل خیابان شهید اکبری تا خیابان سید جمال الدین اسد آبادی با حفظ شماره به نام مرحوم استاد مسعود مهرابی نامگذاری می شود. ایشان روزنامه نگار، نویسنده، منتقد و مورخ سینما و کاریکاتوریست بودند و تا هنگام درگذشت مدیر مسئول و صاحب امتیاز نشریه فیلم بودند؛ وی در سال ۱۳۹۹ به دلیل سکته قلبی درگذشت.

عضو شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: خیابان بیست و دوم واقع در منطقه ۶ حدفاصل بزرگراه کردستان و خیابان فجر دوم با حفظ شماره به نام شهدای شاهچراغ نامگذاری می شود؛ این نامگذاری به درخواست شورای اسلامی شهر شیراز بوده است.

وی گفت: خیابان یکم واقع در منطقه ۶، شهرک والفجر، خیابان یکم، حدفاصل خیابان ایرانشناسی و خیابان پنجم با حفظ شماره به نام شیخ احمد تربتی نامگذاری می شود؛ ایشان روزنامه نگار، مشروطه خواه و سردبیر و مدیر مسئول هفته نامه روح القدس بود. همزمان با پیروزی جنبش مشروطه او نیز به طرفداری به ازادی خواهان پیوست و در سال ۱۲۸۷ شمسی کشته شد. این نامگذاری به درخواست شورای اسلامی شهر تربت حیدریه صورت می گیرد.

معدنی پور ادامه داد: کوچه چهره واقع در منطقه ۷، خیابان نظام آباد، چهارراه گلچین، کوچه شهید حسینیان، کوچه هزاره به نام قاری حسن صفری نامگذاری می شود. ایشان قاری و فعال قرآن کریم بر اثر تصادف دار فانی را وداع گفت. درخواست این نامگذاری از سوی خانواده و آموزش و پرورش بوده است.

وی گفت: کوچه ۴۱، واقع در منطقه ۷، خیابان خواجه نظام، با حفظ شماره به نام شهید محمدرضا سالکی نامگذاری می شود. این شهید والا مقام به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت و در سال ۱۳۶۱ در فکه به شهادت رسید. این تغییر نام به درخواست همسر شهید بوده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اذعان کرد: کوچه رستگاری واقع در منطقه ۷، خیابان شهید مطلب نژاد، نرسیده به ده متری شهدای ارامنه به نام شهید سیدعلی اکبر عدل نامگذاری می شود. این شهید والا مقام به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت و مجروح شد و در سال ۱۳۹۲ در تهران بر اثر جراحات وارده ناشی از جنگ، دیدار حق را لبیک گفت.

معدنی پور بیان داشت: کوچه قشقایی واقع در منطقه ۷، خیابان شهید نامجو، بالاتر از چهارراه قجاوند به نام شهید مهدی حسینی نامگذاری می شود. این شهید والامقام از سوی سپاه به عنوان مدافع حرم به سوریه اعزام شد و در سال ۱۳۹۲ در دمشق توسط عامل انتحاری به شهادت رسید.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: زیرگذر جدیدالاحداث واقع در منطقه ۲۱، کیلومتر ۷ بزرگراه حاج احمد متوسلیان، سه راه شهریار به نام سردار شهید حجت الله امیدوار نامگذاری می شود. این شهید عزیز از اعضای سپاه قدس مستقر در سوریه بود که در دی ماه ۱۴۰۲ در حمله موشکی در دمشق به شهادت رسید. درخواست این نامگذاری از سوی مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران بوده است.

گفتنی است از مجموع ۲۲ مورد مطرح شده در صحن شورای اسلامی شهر تهران تغییر نام پل جدید الاحداث واقع در منطقه یک اتوبان ارتش مورد تأیید قرار نگرفت اما موارد مطروحه دیگر با اتفاق آرا به تصویب نمایندگان شهروندان در شورای اسلامی شهر تهران رسید.

۲۱۷