ایسنا

سرنوشت تَه تغاری جشنواره های فجر چه می شود؟

سرنوشت تَه تغاری جشنواره های فجر چه می شود؟

با بسته شدن پرونده جشنواره های فجر در سال ۱۴۰۱، علاقمندان و فعالان حوزه های سینما، تئاتر، موسیقی و تجسمی برگزیدگانشان را شناختند و تا سال آینده فرصت دارند تا برای رویدادهای آتی خیزی دوباره بردارند؛ در این میان اما برگزاری یک جشنواره از سلسله رویدادهای هنری سال ۱۴۰۱ باقی است؛ «جشنواره مد و لباس فجر» که به لحاظ قدمت برگزاری، به تعبیری «ته تغاری» جشنواره های فجر محسوب می شود و بر اساس قول های داده شده از سوی مسوولان، برگزاری آن به بهار ۱۴۰۲ موکول شده است.

به گزارش ایسنا، بهمن ماه امسال بود که رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور از موکول شدنِ دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر به بهار سال آینده خبر داد و دلایل این تصمیم را تشریح کرد.

چرا جشنواره مد و لباس به سال بعد موکول شد؟

توضیح برگزارکنندگان چنین بود: «با توجه به توّرم جشنواره‌ها، ظرفیتی برای برگزاری جشنواره مد و لباس نمی‌ماند. همچنین از آن‌جایی‌که آیین‌نامۀ آن بسیار متحول شده است، این رویداد در بهار ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.»

google-play
برای دسترسی سریع به اخبار برنامه "اخبارمن" را نصب کنید.

بر این اساس، فعالان و هنرمندان عرصه مد و لباس که مدتی است دبیرخانه آن از معاونت هنری به شورای فرهنگ عمومی نقل مکان کرده است، از ابتدا می دانستند که برگزاری جشنواره، امسال میسر نخواهد بود.

اما تغییرات آیین نامه چه بود؟

بر اساس اظهارات سیدمجید امامی، یکی از تغییرات آیین‌نامۀ جشنواره مد و لباس فجر، تقویت حوزه پوشاک آقایان، کودکان و نوجوانان است. ضمن اینکه این جشنواره که امسال برخلاف سال گذشته در سطح ملی برگزار می‌شود، در نظر دارد مهمانانی از طراحان و هنرمندان کشورهای خارجی از جمله تونس را میزبانی کند.

چرا مد و لباس را به شورای فرهنگ عمومی بردند؟

پاسخ به این پرسش را امامی آذر ماه امسال داد؛ اینکه مققر شده است «در یک ساختار جدید و در طراز یک مرکز فعال، چابک و کوچک اما پراثر مسائل حجاب و عفاف را در کشور برای رفع دغدغه و نگرانی همه اصحاب فرهنگ و نظام ارزشی جامعه فعال کنند.»

آنها می خواستند با این روش «بخشی از کوتاهی و نابسامانی ها یا محقق نشدن برنامه ها و آرزوها یا اهداف پیگیری شود.»

حالا اما در برابر این رویاها و برنامه ها، سدی به نام بودجه قرار گرفته که در نهایت جشنواره مد و لباس را به سال دیگر موکول می کند.

انتظار وزیر ارشاد بر وقوع اتفاقی مهم در حوزه مد و لباس

با این همه محمدمهدی اسماعیلی روز گذشته (هفتم اسفندماه) در نخستین جلسه شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوره جشنواره مد و لباس فجر تاکید کرد که «حمایت از حوزه مد و لباس، باید از حالت نمایشی و گلخانه ای خارج شود.»

وزیر ارشاد با اشاره به رویکردهای خوبی که طی یک سال و نیم اخیر در ارتقای کیفی مساله پوشش داشته‌اند در عین حال تصریح کرد که «می‌بایست مجموعه‌ای از دستگاه‌ها با همیاری یکدیگر اتفاق مهمی را در حوزه مد و لباس رقم بزنند.»

او در این راستا به «دست باز دولت در حمایت از حوزه مد و لباس» هم اشاره و بر بهره گیری از ظرفیت عظیم فعالان شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها تاکید کرد.

هنوز دیر نشده است

بر اساس این گزارش ایسنا، تاکنون خبر رسمی جدیدی درباره زمان برگزاری جشنواره مد و لباس فجر در سال آینده اعلام نشده است و صرفا عنوان کرده اند که تقویمِ زمان‌بندی و فراخوان این رویداد متعاقباً اعلام خواهد شد. با این همه مرور آنچه در دوره های اخیر بر این جشنواره گذشته، حاکی از آن است که موکول شدن این رویداد به ماه های ابتدایی سال، امری چندان جدید و دور از انتظار هم نیست؛ چنانچه آخرین و یازدهمین دوره از این رویداد فرهنگی هم تیر ماه امسال (۱۴۰۱) توسط شورای فرهنگ عمومی برگزار شد و با لحاظ کردن تقویمی یک ساله برای این رویداد همانند سایر جشنواره های فجر، می توان گفت زمان همچنان باقی است.

انتهای پیام